ΕΣΠΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ1 ΕΣΠΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Α.Μ.Ε.Α.

Η DiagNosticA είναι ένα πρότυπο κέντρο γενετικών αναλύσεων που έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών μοριακής διαγνωστικής (αναλύσης του DNA) και γενετικής συμβουλευτικής. Μέσα από την κατάρτιση και εμπειρία του επιστημονικού μας προσωπικού, καθώς και μέσω μιας σειράς συνεργασιών με άλλους, ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες της υγείας, παρέχουμε διαγνωστικές λύσεις για τον γονιδιακό έλεγχο κληρονομικών ή επίκτητων νοσημάτων. Η τεχνολογία αιχμής στο χώρο της ανάλυσης του DNA μας επιτρέπει να διαγνώσουμε γενετικά και μολυσματικά νοσήματα και να βοηθηθούμε στη σωστή διαχείριση και έγκαιρη αντιμετώπιση τους.

Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας και η γνώση που παρέχει ο γενετικός έλεγχος είναι ανεκτίμητο εργαλείο για τη διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Η DiagNosticA στέκεται στο πλάι του κλινικού ιατρού με σκόπο να καταστήσει τις κατακτήσεις της επιστήμης στον χώρο της γενετικής προσβάσιμες σε όλους μας για να μπορούμε να απολαύσουμε μια καλύτερη ζωή, απαλλαγμένοι από κινδύνους και αβεβαιότητες.

Ποιοι είμαστε

Δρ. Κιοσές Θεόδωρος
Μοριακός Βιολόγος- Γενετιστής

Ο Δρ. Κιοσές Θεόδωρος είναι απόφοιτος του τμήματος Γενετικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (University of Edinburgh) όπου και ολοκλήρωσε την Διδακτορική του Διατριβή πάνω στη γονιδιακή βάση της Μυοτονικής Δυστροφίας. Εργάστηκε επί σειρά ετών σαν ερευνητής και μέλος του διδακτικού προσωπικού του ανωτέρω ιδρύματος. Η θέση αυτή τον εξόπλισε με την ικανότητα να αναλύει και να αποδομεί τους συχνά πολύπλοκους όρους της βιολογίας με τρόπο καταληπτό και ευνόητο και τροφοδότησε την αγάπη του για την έρευνα και την διδασκαλία.
Απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στη Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το πανεπιστήμιο του Brighton της Μεγάλης Βρετανίας.Η αγάπη του τόσο για τη γενετική του ανθρώπου όσο και την επιστημονική επικοινωνία τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τη Γενετική Συμβουλευτική. Το Μάρτιο του 2017 μαζί με τον συνεργάτη του Βαρτάν Τσιτσεκιάν ίδρυσε την Diagnostica όπου και εργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος και γενετικός συμβουλευτής.

Τσιτσεκιάν Βαρτάν, MSc
Μοριακός Βιολόγος

Ο Τσιτσεκιάν Βαρτάν είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του όντας ενεργό μέλος της ερευνητικής ομάδας Μοριακής Γενετικής του τμήματος στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών Ιωαννίνων (Ι.Β.Ε), με ερευνητικό πεδίο εστιασμένο στην εύρεση και μελέτη μοριακών παραγόντων διαφοροποίησης των νευρικών κυττάρων. Έπειτα απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Μοριακή Ιατρική» του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ε.Κ.Π.Α., όντας μέλος του ευρύτερου ερευνητικού δυναμικού στο Ι.Ι.Β.Ε.Α.Α. (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών), με ερευνητικό πεδίο εστιασμένο στην μελέτη της δράσης επιγενετικών παραγόντων στην ανθρώπινη αιμοποίηση. Η πολυετής εργαστηριακή εμπειρία, καθώς και η ενεργός παρουσία του σε συνέδρια μοριακής γενετικής τον εφόδιασαν με τις απαραίτητες εργαστηριακές και θεωρητικές γνώσεις της μοριακής βιολογίας, της γενετικής του ανθρώπου και κατ’επέκταση της μοριακής διαγνωστικής. Το Μάρτιο του 2017 μαζί με τον συνεργάτη του Θεόδωρο Κιοσέ ίδρυσε την Diagnostica όπου και εργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος και γενετικός συμβουλευτής.

Τρόποι επικοινωνίας

Διεύθυνση : Ηρώων 51 Ξάνθη

Email : info@diagnostica-bio.gr

Τηλέφωνο:2541552822, 6933244902, 6947771195