ΕΣΠΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ1 ΕΣΠΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Διερεύνηση Υπογονιμότητας

Το Κέντρο Γενετικών Αναλύσεων DiagNosticA είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο διαγνωστικό Κέντρο με εξειδίκευση, μεταξύ άλλων, στον τομέα της διάγνωσης της υπογονιμότητας. Η υπογονιμότητα χαρακτηρίζει 1 στα 6 ζευγάρια στην Ευρώπη Η DiagNosticA διεξάγει ξεχωριστές διαγνωστικές εξετάσεις για τα ζευγάρια, εξατομικευμένα ανάλογα με το πρόβλημα της υπογονιμότητάς τους.

Οι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την υπογονιμότητα περιλαμβάνουν την ηλικία, την διατροφή, τον τρόπο ζωής, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, επεμβάσεις όπως εγχειρήσεις κοιλιάς ή επανειλημμένες εκτρώσεις. Τα αίτια της υπογονιμότητας, μπορεί να οφείλονται στον άντρα και τη γυναίκα ισόποσα, ή και μεικτά, ενώ πολλά από αυτά βασίζονται σε κληρονομικές ή επίκτητες αλλαγές στο γενετικό μας υλικό. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να διαγνωσθούν και να αντιμετωπισθούν μέσα από τον γενετικό έλεγχο.

Οι γενετικοί διαγνωστικοί έλεγχοι που διεξάγονται στην DiagNosticA περιλαμβάνουν τον χρωμοσωμικό έλεγχο (καρυότυπο) την χαρτογράφηση του Y χρωμοσώματος, τον έλεγχο του γονιδίου της κυστικής ίνωσης (CFTR), τον προσδιορισμό του επιπέδου κατακερματισμού του DNA των σπερματοζωαρίων, τον έλεγχο θρομβοφιλίας καθώς και οτιδήποτε νέο προκύπτει στον εξελισσόμενο αυτό τομέα.